QR-code factuur

De manier van facturen verandert voortdurend in de digitale wereld. Een van de meest opvallende innovaties is de opkomst van de QR-code op de factuur. Maar wat is een QR-code eigenlijk en waarom zou je deze willen gebruiken? We vertellen hier graag meer over!

Wat is een QR-code?

Een QR-code, oftwel Quick Response Code, is een vierkante streepjescode die informatie kan bevatten, zoals tekst, een URL of andere gegevens. Je kunt deze QR-code scannen met je telefoon om snel naar de juiste informatie te gaan.

Hoe maak je een factuur met QR-code?

Je kunt op verschillende manieren een QR-code toevoegen op jouw facturen. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van factuur software. Nadat je hebt ingesteld dat je gebruik wilt maken van QR-codes, wordt de specifieke code automatisch op de factuur gezet.

Wil je geen facturatieprogramma gebruiken? Dan kun je zelf QR-codes genereren via een betaalprovider. Dit zijn bedrijven die online betaalmogelijkheden voor je regelen. Let er wel op dat hier kosten aan verbonden zijn.

Voordelen factuur met QR-code

Het toevoegen van een QR-code op jouw facturen biedt verschillende voordelen, zowel voor jou als voor jouw klanten:

  1. Snellere betalingen: Jouw klanten kunnen de QR-code op de factuur scannen en direct betalen, wat resulteert in een versneld betalingsproces.
  2. Minder fouten: Door het gebruik van een QR-code worden handmatige fouten bij het invoeren van betalingsgegevens verminderd. Dit zorgt voor een nauwkeurige verwerking van betalingen.
  3. Verbeterde gebruikservaring: Klanten waarderen het gemak van het kunnen scannen van een QR-code om direct toegang te krijgen tot betalingsinformatie en andere relevante gegevens.

Voeg een QR-code toe met WeFact

Het toevoegen van een QR-code in WeFact is eenvoudiger dan je misschien denkt. Om een QR-code te kunnen toevoegen werkt WeFact samen met betaalprovider Mollie. Je hebt dus een koppeling met Mollie nodig.  Nog geen Mollie account? Kijk dan eerst hier. 

Volg vervolgens de volgende stappen om eenmalig in te stellen dat je gebruik wilt maken van QR-codes op jouw facturen:

  1. Ga naar instellingen: Log in op jouw WeFact administratie en ga naar “Instellingen”
  2. Ga naar huisstijl: Kies vervolgens in het menu voor “Huisstijl” en open onder “PDF bestanden”, “Factuur”.
  3. Voeg de QR-code toe: Kies aan de linkerkant onder “Blokken toevoegen” voor “+ Betaling QR-code”.
  4. Bepaal de plaats van de QR-code: Je kunt zelf bepalen waar je de QR-code wilt plaatsen op de factuur.

En dat is het! Met deze stappen heb je een QR-code toegevoegd aan je factuur-PDF in WeFact. Je kunt nu een factuur maken zoals je gewend bent in WeFact. Bij het versturen van de factuur wordt er automatisch een specifieke QR-code op de factuur geplaatst. Makkelijk toch?

Voorbeeld van factuur met QR-code

Hieronder zie je hoe een voorbeeld factuur met een QR-code eruit zou kunnen zien:

In dit voorbeeld bevat de QR-code alle benodigde betalingsgegevens, zodat de klant deze eenvoudig kan scannen en betalen.

Met innovaties zoals QR-codes wordt het facturatieproces steeds eenvoudiger en efficiënter. Door gebruik te maken van tools zoals WeFact kun je deze voordelen volledig benutten en een naadloze ervaring bieden aan zowel jou als je klanten. Benieuwd naar de mogelijkheden van WeFact? Vraag dan een 30 daagse gratis proefperiode aan!