5 tips voor een goede offerte

Online offerte accepteren

Een potentiële klant vraagt je om een offerte. Deze offerte gaat hij waarschijnlijk vergelijken met het aanbod van andere ondernemers, om vervolgens de beste keuze te maken. We geven je graag een aantal tips waardoor jouw offerte eruit springt!

Met deze tips maak jij een goede offerte!

In een offerte maak jij een voorstel met de te leveren goederen of diensten. Je vertelt wat je te bieden hebt, hoe je dat aanpakt en welke prijs je daarvoor rekent. Je bepaalt zelf hoe de offerte eruitziet, maar voegt wel de verplichte onderdelen toe. Een goede offerte vergroot de kans dat de klant voor jou kiest. Hier volgen dan ook een aantal offerte tips. Hoe maak je een offerte? Bekijk hier een offerte voorbeeld.

Denk vanuit het perspectief van de klant

De potentiële klant vraagt een offerte aan zodat hij precies weet wat jij hem kan bieden. Beschrijf daarom duidelijk welk voordeel de klant heeft wanneer hij voor jou kiest. Vraag in het verkoopgesprek dan ook meteen waar de klant naar opzoek is. Zo kun jij als specialist de juiste oplossing bieden en gaat de offerte over meer dan alleen de prijs.

Spreek de taal van je klant

Waarschijnlijk heeft de klant geen verstand van jouw vaktaal. Daarom is het belangrijk dat je de klant aanspreekt in een taal die hij/zij gebruikt. Beschrijf duidelijk de voordelen en eventuele voorwaarden.

Presenteer je oplossing kort en krachtig

Zorg ervoor dat jouw offerte kort en krachtig omschreven is. Iedereen die de offerte leest, moet deze namelijk begrijpen. Alle technische en complexe werkzaamheden die jij moet doen, zijn niet relevant voor de klant.

Noem duidelijke voorwaarden

Wees meteen duidelijk over de algemene voorwaarden. Geef de leveringsvoorwaarden aan, deze gaan over de aansprakelijkheid voor je product of dienstverlening. Betalingsvoorwaarden leggen vast hoe en wanneer een factuur betaald moet worden. Stuur de voorwaarden mee met de offerte en laat deze ondertekenen bij akkoord. Zo zorg je ervoor dat alles duidelijk is voor de klant en voorkom je discussies achteraf.

Check de offerte

Check altijd de offerte voordat je hem gaat versturen. Je kunt de offerte eventueel nog eens extra door een collega laten doorlopen. Zo voorkom je fouten!

Offertes maken

Met WeFact kun je gemakkelijk een offerte maken en versturen naar de klant. De klant kan vervolgens de offerte online accepteren. Klaar om de factuur te versturen? Maak dan met 1 druk op de knop van de offerte een factuur. Ben jij benieuwd naar WeFact? Vraag dan nu een 30 daagse gratis proefperiode aan!