5 tips om het nieuwe jaar goed te beginnen

Het nieuwe jaar brengt vaak veranderingen met zich mee. Om het jaar goed te beginnen geven we je graag 5 tips!

Factuur in WeFact

Tip 1: Check de factuurnummering

Check of dat jouw factuurnummering goed staat ingesteld, zodat het nummer begint met het juiste jaartal. Ga hiervoor naar “Instellingen” en scrol naar “Nummering”.

Tip 2: Productprijzen indexeren

Vaak worden prijzen van producten in het begin van het jaar vernieuwd. In WeFact zijn er twee mogelijkheden om productprijzen aan te passen. Hoeven er maar een aantal wijzigingen doorgevoerd te worden? Dan kun je deze handmatig aanpassen in de administratie.

Gaat het om veel wijzigingen? Kies dan voor de optie om de productprijzen te overschrijven via Excel. Je zult dan eerst een export moeten maken van de producten, de prijzen moeten aanpassen waarna je de nieuwe prijzen weer kunt importeren. Meer hierover vind je hier.

Maak je gebruik van abonnementen? Vergeet dan niet om de nieuwe productprijzen te synchroniseren naar de abonnementen.

Tip 3: Nieuw boekjaar openen

Maak jij gebruik van een boekhoudpakket? Denk er dan aan om hierin een nieuw boekjaar te openen. Zo zorg je ervoor dat alles meteen goed geëxporteerd wordt.

Tip 4: Nog sneller betaald via een betaallink

Wil jij ervoor zorgen dat jouw klanten nog sneller betalen? Maak dan gebruik van de optie om een betaallink mee te sturen met jouw facturen. Onderzoek wijst uit dat facturen waar een online betaalmogelijkheid bij zit wel 3x sneller betaald worden dan facturen waarbij je handmatig de boeking moet voldoen. Leg dus snel de koppeling met Mollie en zorg ervoor dat jouw klanten dit jaar nog sneller betalen!

Tip 5: Tip a friend of schrijf een review

Help andere ondernemers door een review te schrijven op Feedbackcompany of Google. Of tip WeFact aan anderen. Wanneer een ondernemer dan WeFact bestelt, ontvang jij een Coolblue bon ter waarde van € 25,-.