Factuur bewaren en bijhouden, hoe doe je dat?

De Belastingdienst verplicht dat facturen 7 jaar bewaard dienen te worden en in sommige gevallen zelfs 10 jaar. Als ondernemer kan de Belastingdienst een onverwachte administratie controle uitvoeren. Op dat moment dien je o.a. je verkoopfacturen en inkoopfacturen paraat te hebben, facturen bewaren is dus essentieel.

Hoe kun je facturen bewaren?

Voorheen gebeurde dit veelal in mappen (en nog steeds wel). Wat uiteraard veel tijd in beslag neemt met printen en terugzoeken. Ook is het kwetsbaar want een map kan kwijtraken, of er kan simpelweg een kop koffie overheen gaan waardoor je niet meer aan je bewaarplicht voldoet.
Een beter alternatief is om de facturen online te bewaren. Overal te bereiken en niet kwetsbaar zoals de risico’s bij het bewaren in een ordner.

WeFact is een online facturatiesoftware. In WeFact kan je niet alleen online facturen versturen maar ook facturen bijhouden om te zien of deze al voldaan zijn en facturen bewaren. Hierdoor heb je geen omkijken naar facturen bijhouden en hoef je alleen te focussen op facturen maken, automatisch voldoe je met WeFact dan aan je bewaarplicht.

WeFact kost slechts € 15,- per maand. Probeer WeFact eerst zelf 30 dagen gratis!

Gemakkelijk factureren en facturen bewaren met WeFact.