Wat zijn goede offerte teksten?

Een offerte is de laatste mogelijkheid om een potentiële klant te overtuigen om jouw dienst of product af te nemen. Je wilt dus net dat stapje extra zetten om de klant te overtuigen voor jou te kiezen. Er zijn geen wettelijke offerte eisen, maar een aantal zaken en goede offerte teksten zorgen voor het succes van de offerte. We geven je daarom graag een aantal tips en voorbeelden van goede offerte teksten!

Online offerte accepteren

Wat zijn offerte teksten?

Offerte teksten bestaan vaak uit een inleiding en afsluiting op de offerte. Zo kun je de klant persoonlijk aanspreken en kun je eventuele voorwaarden melden. Je wilt door middel van de offerte teksten de klant overtuigen om voor jou te kiezen.

Niet alleen de tekst op offertes is belangrijk maar ook de tekst in het begeleidende e-mailbericht is van belang. Deze tekst ziet de klant als eerste. Je kunt elke klant hetzelfde bericht sturen of het bericht per klant personaliseren. Bij de laatste optie zet je net dat stapje extra.

Het belang van goede offerte teksten

Goede offerte teksten zijn van belang, omdat je hiermee jouw klant kan overtuigen om voor jou te kiezen. Het is belangrijk dat de teksten volledig en duidelijk zijn. Zo weet de klant wat hij bij je afneemt en hoeveel dit gaat kosten en komt hij/zij niet voor verrassingen te staan.

Hoe schrijf je een offerte tekst?

Een offerte maken en het schrijven van offerte teksten is eenvoudig, maar neem hier wel de tijd voor. Een potentiële klant heeft waarschijnlijk bij meerdere bedrijven een offerte opgevraagd. Voorkom dus slordigheidsfoutjes en denk na over de huisstijl van de offerte.

Tips voor het schrijven van een goede offerte tekst

  1. Schrijf begrijpelijk voor de klant
  2. Gebruik korte zinnen en niet te veel zinnen
  3. Maak offerte teksten persoonlijk
  4. Wees concreet en volledig

Voorbeelden van teksten op je offerte

We geven je graag wat voorbeelden van goede offerte teksten. Het is belangrijk dat je deze voorbeeldteksten als inspiratie gebruikt en dus niet klakkeloos overneemt. Ook hebben we een aantal offerte voorbeelden.

Inleiding offerte

Voorbeeld 1: Hartelijk dank voor uw interesse in onze producten/diensten. Wij zijn ervan overtuigd dat onze oplossingen perfect aansluiten op uw behoeften. In deze offerte vindt u alle details met betrekking tot prijzen, specificaties en voorwaarden.

Voorbeeld 2: Het was een genoegen om met u te spreken over uw project/behoeften. Zoals afgesproken ontvangt u van ons deze vrijblijvende offerte voor [omschrijving werkzaamheden].

Voorbeeld 3: Hartelijk dank voor de getoonde interesse in onze diensten. Naar aanleiding van ons gesprek, hebben wij voor u een scherpe aanbieding gemaakt waar u gebruik van kunt maken.

Afsluiting offerte

Voorbeeld 1: Voor deze offerte gelden onze algemene voorwaarden die u kunt vinden op onze website.

Voorbeeld 2: Heeft u nog vragen of opmerkingen, laat het ons weten en neem vrijblijvend contact met ons op!

Voorbeeld 3: Wilt u gebruik maken van deze aanbieding? Dan verzoeken wij u vriendelijk om de offerte uitgeprint en ondertekend aan ons te retourneren.

Voorbeeldteksten begeleidende e-mail

Voorbeeld 1: Beste [voornaam] [achternaam],

Bijgevoegd in deze e-mail treft u onze offerte voor de aangevraagde diensten. Indien u nog vragen heeft over de offerte, dan kunt u contact met ons opnemen.

Indien u akkoord gaat, ontvangen wij graag een exemplaar uitgeprint en ondertekend retour.

Met vriendelijke groet,

[bedrijfsnaam]

Voorbeeld 2: Geachte heer/mevrouw [achternaam],

Naar aanleiding van ons gesprek op [datum] waarin u belangstelling toonde in onze diensten, willen wij u met genoegen de volgende offerte aanbieden die u kunt vinden in de bijlage. In de offerte vind u het plan van aanpak en de ideeën uiteengezet die in voorgenoemd gesprek naar voren zijn gekomen.

Graag beantwoorden wij enkele vragen die u nog heeft. Wilt u gebruik maken van deze aanbieding dan kunt u deze online ondertekenen.

Hoogachtend,

[bedrijfsnaam]

Offerteprogramma gebruiken

Om nog sneller jouw offertes te maken, kun je gebruik maken van een offerteprogramma. Zo raak je nooit jouw offertes kwijt! Doordat je veel kunt automatiseren, maak je sneller foutloze offertes. Met WeFact kun je niet alleen jouw offertes verwerken, maar ook jouw online administratie bijhouden!