UBL factuur maken, wat houdt het in?

en waarom Word of Excel niet langer geschikt is.

UBL

De toekomst

Er worden steeds minder facturen per post verstuurd. Het is duurzamer om facturen per e-mail te versturen: de klant heeft de factuur direct. De ontwikkeling heeft geresulteerd dat facturen in PDF toegestuurd worden. Uw klant moet deze PDF factuur in zijn online administratie verwerken. Dit betekent handmatig de factuur invoeren of gebruik maken van scan-en-herkensoftware. Toch is dit niet efficiënt! De factuur is al digitaal, waarom komt er dan nog handwerk aan te pas?De uitkomst: UBL

UBL is de wereldwijde standaard voor e-facturatie. Uiteindelijk zullen alle administratiepakketten dit formaat ondersteunen. Zonder handmatige invoer zijn o.a. de leverancier, het factuurnummer, de factuurdatum, de factuurregels en het factuurbedrag bekend.Verplicht UBL sturen

Steeds meer afnemers willen dat hun leveranciers facturen digitaal in UBL sturen. De overheid en andere grotere ondernemers verplichten dit al sinds 1 januari 2017. Niet UBL facturen worden door hen niet meer in behandeling genomen en dus niet betaald.Word en Excel niet meer bruikbaar

De veelgebruikte oplossingen Word en Excel voor het maken van facturen zijn hierdoor niet langer bruikbaar. Het is hiermee namelijk niet mogelijk om (ook) een UBL factuur te sturen. De overstap naar online facturatie software is hierdoor noodzakelijk.UBL factuur maken

Binnen WeFact kunt u eenvoudig een UBL factuur maken. Standaard zal WeFact een factuur verzenden in zowel PDF formaat als UBL formaat, maar u kunt hier uiteraard vanaf wijken. De klant die de factuur ontvangt zal de UBL factuur als XML bestand te zien krijgen. Dit is een bestand dat in code de factuurgegevens bevat. De ontvanger dient dit bestand enkel te slepen naar zijn boekhoudsoftware of het door te sturen naar een eigen inkoop e-mailadres van de software. Dit bestand zal 100% nauwkeurig uitgelezen kunnen worden, zodat er geen handmatige actie meer is vereist en onderdeel is van de boekhouding.

Hoe werkt UBL in de praktijk?

UBL facturen kunt u ook eenvoudig verwerken in WeFact. U hoeft ze er enkel naartoe te slepen.

UBL in de praktijk met behulp van WeFact.

Factuur software WeFact

De functionaliteiten van het factuurprogramma bieden een ondernemer de mogelijkheid om eenvoudig een factuur te versturen in een eigen huisstijl met bijvoorbeeld een iDEAL betaallink, zodat de ontvanger meer eenvoud heeft in het voldoen van het verschuldigde bedrag. De factuur software is online via iedere internetbrowser aan te roepen en kan dus op ieder gewenst moment toegankelijk zijn. Wilt u factuur software kopen waarvan u zeker weet dat u het online kan bereiken een ook voor u eenvoudig in omgang is? Dan is de facturering software van WeFact wat u zoekt!

Software facturatie van WeFact biedt gemak, inzicht en een hands-on administratie.

Facturen maken

Factureren en offertes

WeFact voorkomt veel gemaakte fouten zoals verkeerde BTW optellingen. Ook kunt u periodiek factureren.

UBL ready

UBL ready

WeFact kan facturen in UBL versturen. Inkoopfacturen in UBL kan WeFact inlezen. Zo bent u klaar voor de toekomst!

ZZP administratie relaties beheren

Relaties

Beheer uw debiteuren en crediteuren en houdt uw relaties op de hoogte via een mailing.

Uw eigen huisstijl gebruiken

Uw eigen huisstijl

WeFact geeft u grote vrijheid over de uitstraling en opmaak. Upload uw logo of gebruik uw briefpapier.

Verschillende betaalmethoden

Verschillende betaalmethoden

Biedt uw klant de mogelijkheid om een factuur te betalen via bankoverschrijving, iDEAL en automatische incasso.

ZZP administratie statistieken en overzicht

Statistieken en BTW overzicht

Altijd een actueel en helder inzicht in uw ZZP administratie. Tevens is er een BTW aangifte overzicht.Altijd een actueel en helder inzicht in uw administratie. Tevens is er een BTW aangifte overzicht.

WeFact

Altijd en overal
uw ZZP administratie bij de hand

Als ZZP'er of freelancer bent u vaak onderweg. Met uw iPhone en Android telefoon kunt u een factuur maken, offerte maken, betalingsherinnering versturen, facturen op betaald zetten en een foto maken van een bonnetje.

Uw ZZP administratie kunt u altijd en overal inzien.

WeFact mobiele app

Wat zeggen onze klanten

ZWN schoonmaakdiensten maakt gebruik van WeFact

“Al sinds 2010 gebruiken wij naar volle tevredenheid WeFact. Inmiddels verzenden wij jaarlijks meer dan 1.000 facturen volledig digitaal. Jaarlijks besparen wij aanzienlijk met frankeren en enveloppen.”

— Remco Schenderling, ZWN Schoonmaakdiensten

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Wat vroegen andere gebruikers zich af?

UBL is de afkorting van Universal Business Language. Een UBL factuur is gebaseerd op een XML en een standaard voor universele uitwisseling van informatie, waaronder facturen. Door deze universele standaard is een klant in staat om uw factuur automatisch in te lezen in hun boekhouding. De UBL beschrijft namelijk o.a. de afzender, factuurnummer, factuurdatum, factuurregels en bedragen. In tegenstelling tot een PDF factuur die visueel geïnterpreteerd moet worden en geen vaste opmaak heeft.

Bij een XML-factuur worden gestructureerde gegevens (data die duidelijk op de factuur is weergegeven en te verwerken en te interpreteren is) verwerkt in de vorm van platte tekst (die bestaat uit letters, spaties, cijfers en leestekens). Via het PEPPOL netwerk worden vastgestelde XML-formaten uitgewisseld.

Een UBL factuur maken kan niet in Word of Excel. Hier heeft u een facturatiepakket, zoals WeFact voor nodig. Maakt u een factuur in WeFact dan wordt er automatisch een mooie leesbare PDF gegenereerd maar ook een UBL bestand.

U kunt dit niet zelf in Word of Excel. Moet u een factuur in UBL opmaken, dan kunt u dit alleen doen met een facturatiepakket die over deze mogelijkheid beschikt. WeFact maakt geautomatiseerd een PDF factuur en een UBL factuur.

Een UBL factuur is een XML bestand met bepaalde data er in. Een UBL is dus een XML bestand (factuur.xml), maar niet omgekeerd. Er zijn veel verschillende XML formaten, waarvan UBL er één van is. Door de standaardisatie is een ontvanger in staat om een opgemaakte UBL factuur foutloos te interpreteren.

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig