Digitale factuur maken met WeFact

Digitaal factureren
ZWN schoonmaakdiensten maakt gebruik van WeFact

“Al sinds 2010 gebruiken wij naar volle tevredenheid WeFact. Inmiddels verzenden wij jaarlijks meer dan 1.000 facturen volledig digitaal. Jaarlijks besparen wij aanzienlijk met frankeren en enveloppen.”

— Remco Schenderling, ZWN Schoonmaakdiensten

De eerste aanbieder in Nederland, sinds 2005

Het krachtige pakket WeFact biedt alle mogelijkheden die een ondernemer of ZZP'er nodig heeft voor elektronische facturatie en is enorm gebruiksvriendelijk. Om een digitale factuur te maken hoeft u dus niet eerst een uitgebreide handleiding te lezen. Overal ter wereld heeft u toegang tot uw administratie die veilig opgeslagen wordt in een versleutelde en beveiligde omgeving.

Digitale facturatie is de eerste stap in de richting van een steeds meer geautomatiseerde markt voor factuurverwerking. U zal het mogelijk al gemerkt hebben wanneer u zelf een factuur digitaal ontvangen heeft van een leverancier, bijvoorbeeld in UBL formaat wat in codetaal is opgesteld. De accountancy branche stimuleert de ondernemers dan ook om aan te sluiten in de digitale transitie van factuurverwerking welke deze markt doormaakt. Start vandaag zelf en ervaar het gemak van een digitale factuur maken met WeFact.

Voorbeeld van een factuur maken met WeFact

Beheer uw klanten

Voeg uw debiteuren en crediteuren toe. Alle financiële informatie vindt u onder deze relaties, snel en overzichtelijk.


Digitale factuur

Kies de klant, voer de factuurregels in en de digitale factuur met een factuurnummer en datum staat klaar.


Tijdig een herinnering

De betalingstermijn van de factuur verstreken? WeFact herinnert u aan het sturen van een betalingsherinnering.

Eigen huisstijl en uw klantenlijst importeren

Digitaal factureren in uw eigen huisstijl is mogelijk met de unieke huisstijl editor. Technische kennis is niet vereist voor het realiseren van een factuur digitaal. Ook het importeren van uw bestaande klantenlijst (Excel/CSV) kan en is een kosteloze service.

Digitaal factureren biedt vele voordelen ten opzichte van facturen maken in Excel of Word.

Maak uw gewenste factuur met de huisstijl editor in WeFact

Huisstijl, precies zoals u wil

Uw huisstijl, logo, briefpapier en lettertype. De huisstijl editor maakt dit mogelijk, zonder technische kennis.


Bestaande klantenbestand

Heeft u al een bestaande klantenlijst of gebruikt u nu een ander pakket? We importeren gegevens kosteloos.


Koppeling met boekhouder

Koppel uw administratie aan het boekhoudpakket van uw accountant. Meer lezen.

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig

Wat vroegen andere gebruikers zich af?

Een digitale factuur is een factuur in PDF formaat. Daarnaast kennen we ook een elektronische factuur, dat is een factuur in UBL (XML) formaat. Een digitale factuur kunt u het makkelijkste maken in een facturatiepakket. U vult alle details in en het facturatiepakket maakt voor u een PDF factuur en kan deze ook per e-mail versturen.

Online een factuur maken heeft als voordeel dat u niet gebonden bent aan een vaste werkplek. U logt in op een willekeurige computer of in de app met uw mobiele telefoon en kunt in een facturatiepakket online een factuur maken. Een facturatiepakket bespaart tijd en voorkomt fouten.

Ja. WeFact maakt uitprinten en per post versturen onnodig. Met WeFact loopt u voorop in online factureren doordat het als eerste aanbieder in Nederland, sinds 2005, dagelijks werkt aan het efficiënter maken van uw facturatie en administratie.

Ja, u bepaalt dit zelf. Standaard stimuleren we facturen versturen per e-mail, maar verstuurt u liever per post dan kan dit uiteraard. U kunt eventueel ook per debiteur de verzendmethode (per post) instellen.

Een digitale factuur is een factuur die je online kan versturen, ontvangen of verwerken. Een brede term, gezien dit meerdere dingen kan betekenen. Zo kan je zelf een Word document maken en versturen maar kan je ook via facturatiesoftware een digitale factuur versturen. Belangrijk bij iedere factuur is natuurlijk dat deze aan de eisen van de Belastingdienst voldoet.

Het versturen, ontvangen en verwerken van e-facturen zorgt voor een efficiëntere manier van werken. Waar vroeger nog een bon uitgeschreven werd of een factuur per post verstuurd, kan je een e-factuur snel in je inbox hebben. Gezien de eisen waar een factuur aan moet voldoen is het verwerken hiervan ook makkelijker geworden. Zo kan de betaling snel voldaan worden.

Klaar om 30 dagen
gratis te proberen?

Met WeFact maakt u sneller en zonder fouten online facturen, verwerkt u inkoopfacturen en heeft u grip op uw administratie!Maak gebruik van de gratis opstartservice

  • Wij maken uw huisstijl na
  • Importeren van klanten en leveranciers
  • Importeren van producten

Maak een proefperiode aan

Bedankt voor uw aanvraag. We hebben u een e-mail gestuurd met verdere instructies.
Bezig met laden Een ogenblik geduld...

Geen betaalgegevens nodig